Naši su sugrađani ove subote imali priliku uživati u projekciji filma pod vedrim nebom. Sezonu ljetnog kina u atriju Hrvatskog doma otvorili smo filmom "Spokoj", uzbudljivim trilerom za koji režiju i scenarij potpisuje Steven Knight. Raduje nas dobar odaziv publike već na prvoj kino projekciji. 

Istina je da ljudi danas puno manje odlaze u kino nego prije 20-tak i više godina ali filmska umjetnost će vrlo vjerojatno zauvijek ostati jedna od umjetnosti koja dopire do najvećeg broja ljudi. Danas imamo drugačije potrebe od ranijih generacija ali kvalitetni filmovi i digitalna kino oprema vraćaju gledatelje pred velike kino ekrane. 

Nedavno smo proveli online anketu jer smo željeli doznati što možemo popraviti u našem radu i kako možemo povećati sudjelovanja građana u kulturnom i društvenom životu lokalne zajednice. Od korisnika naših usluga smo dobili korisne povratne informacije i detektirali njihove potrebe. Našu su posjetitelji, između ostalog, željeli ljetno kinu u atriju POU Hrvatski dom.

Raduje nas što smo u sklopu projekta „Kultura svima“ koji je sufinanciran od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda nabavili potrebnu mobilnu kino opremu i sklopive stolice za ljetno kino. Mobilna kino oprema nam pomaže da oživimo prostor atrija, a ljetno kino je jedno od novih događanja kojima želimo privuću publiku u javni prostor Hrvatskog doma.

HD kino oprema

Zaposlenici doma su zadovoljni novom mobilnom opremom


Oprema i stolice za ljetno kino nabavljeni su u sklopu projekta Kultura svima. Ovaj je sadržaj isključiva je odgovornost POU Hrvatski dom Petrinja.

esf svi web

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda