Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, Grad Petrinja i Kabinet za logopedsku podršku POU Hrvatski dom Petrinja organizirali su simbolično puštanje plavih balona.

Povodom Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, koji se obilježava 2. travnja, Grad Petrinja i Kabinet za logopedsku podršku POU Hrvatski dom Petrinja organizirali su simbolično puštanje plavih balona.

Često se za osobe s autizmom kaže kako su u svom svijetu. Autisti žive u istom svijetu kao i svi drugi, samo ga doživljavaju na drugačiji način. Autizam možemo zamisliti kao jednu veliku, nepreglednu planinu, na kojoj, iza koje, ne znamo što nas očekuje. Na njenim padinama možemo doživjeti brojne lavine, ali i šarena prostranstva livada posutih cvijećem. Iza “planine” autizma, svakog očekuje drugi ishod, koji može biti pozitivan, i nažalost, negativan.

Svima nama lakše je kad imamo nekog tko nas bodri i drži za ruku u teškim trenucima. Osobe s autizmom češće doživljavaju teške trenutke radi svoje dijagnoze, pa je odgovornost na svim članovima društva da im uspon, kao i padovi, budu lakši.

U predivnom parku, u srcu Petrinje, vrtićki mališani koji svakodnevno žive s prijateljima iz spektra autizma, osvijestili su sve građane kako je u redu biti drugačiji, kako je u redu doživljavati svijet na svoj način te kako smo svi mi jednako vrijedni članovi društva u kojem živimo.

POU Hrvatski dom Petrinja se zahvaljuje svima koji su obilježili ovaj dan s nama.

 

IMG 4710  IMG 4710  IMG 4710  IMG 4710  IMG 4710  IMG 4710  IMG 4710  IMG 4710