Subota, 24.08.2019. u 21 sat

Pozivamo Vas na kino projekciju u sklopu Ljetnog kina u prostoru atrija! 🎥

U subotu, 24. kolovoza od 21 sat, pod zvjezdanim nebom 🌙✨ 
uživajte u filmu

Cijena ulaznice: 20 kuna

Rezervacije i pretprodaja ulaznica u petak od 8-15h

Prodaja ulaznica u subotu od 20 do 21 sat

U slučaju lošeg vremena kino-predstava se odgađa, a za kupljene karte refundiramo novac.

IZVORNO IME: Skin
REDATELJ: Guy Nattiv  |  ŽANR: Biografijadrama
ULOGE: Jamie BellDanielle MacdonaldDaniel Henshall
TRAJANJE FILMA: 118 minuta  |  GODINA: 2018  |  DRŽAVA: SAD  |  
POČETAK PRIKAZIVANJA: 25.07.2019

SADRŽAJ FILMA:
Bryon Widner bio je jedan od najtraženijih skinheada na FBI-ovoj listi. Zastrašujuće rasističke tetovaže kojima je pokriven od glave do pete simboliziraju zločine iz mržnje. Kada upoznaje Julie i njezine tri mlade kćeri, odgovornost očinstva ga snažno potakne da napusti pokret i život pun mržnje. Njegova odluka je doslovce dočekana na nož od strane njegove bivše bande koja mu prijeti smrću dok pokušava okrenuti svoj život. Uz pomoć FBI-a imao je čak 25 brutalnih operacija uklanjanja tetovaža u zamjenu za razotkrivanje zločina na koji se svaka pojedina tetovaža odnosi, što je kulminiralo uhićenjem i osudom njegove bivše bande.

Bryona glumi Jamie Bell najpoznatiji po ulogama u filmovima Billy Eliot, Rocketman, Fantastična četvorka. Danielle Macdonald glumi Julie Price, ženu koja je potakla promjenu kod Bryona. Vera Farmiga (Putnik, Prizivanje, Izvorni kod, Predsjednička igra) je Bryonova majku koja je jednako radikalna kao i Bryon, odnosno ona ga uvlači u život mržnje.

Režiju i scenarij potpisuje Guy Nattiv, Oskarom nagrađeni redatelj i scenarist iz Izraela. Guy je 2019. godine dobio Oskara za najbolji kratki film „Skin“ koji je i poslužio kao predložak za film Koža. Guy je dobio inspiraciju za film u kafiću čitajući novinski članak o Bryonu Widneru, zagriženom skinheadu koji prolazi kroz bolan proces skidanja tetovaža kroz koji se fizički i psihički „čisti“ od grijeha prošlosti.
 
SKIN Official Trailer (2019)