1.-3.8.2019.

 U atriju Hrvatskog doma Petrinja održava se trodnevni

 

Međunarodni petrinjski jazz festival

 

1. 8. Martine Thomas & Black coffee
2. 8. Gaja Udović & Just friends
3. 8. Paulus Schäfer & Damir Kukuruzović Django Group

 

Međunarodni petrinjski jazz festival manifestacija je internacionalnog karaktera koja Petrinju pridružuje značajnim gradovima, već smještenim na glazbenoj karti Europe . U mjesecu kada Petrinja nudi cijeli niz kulturnih događanja ovako značajan festival jazza dodatno poboljšava turističku ponudu grada. Trodnevna će se manifestacija, u večernjim satima, odvijati u specifičnom prostoru atrija Hrvatskog doma. u Petrinji, početkom kolovoza 2019. g. U sklopu manifestacije upriličeni bi bili sljedeći koncerti:


1.8.2019. / 21 h
Martine Thomas & Black Coffee
Martine Thomas šarmantna je američka jazz pjevačica koja u Hrvatskoj nastupa u društvu vrhunskih majstora glazbe koji njeguju tradiciju američkog jazza s primjesama a funka i swinga . Vlasnici su 11 albuma i tri Porina, a djelujući na hrvatskoj sceni više od 20 godina surađivali su s brojnim domaćim i inozemnim glazbenicima.


2.8.2019. / 21 h
Gaja Udovič & Just Friends quartet
Riječ je o slovenskom sastavu na čelu sa zasigurno najznačajnijim saksofonistom danas u Sloveniji, s međunarodnom karijerom, Bojanom Volkom. Zajedno s glazbenicom, Gajom Udovič, njeguju klasični, tradicionalno orijentirani jazz , pa se na njihovom repertoaru nalaze skladbe Charlie Parkera i Johna Coltranea. No, neizostavan su dio i vlastite skladbe koje su lani I objavili na albumu Sitting in the shade .


3.8.2019. / 21 h
Paulus Schäfer & Damir Kukuruzović Django group
Paulus Schäfer nizozemski je jazz glazbenik koji je svojim izvedbama na gitari stekao veliki međunarodni ugled na glazbenoj sceni. Pripada najvećim gitarističkim virtuozima današnjice i svakako se ubraja među najveće sljedbenike glazbe Djanga Reinhardta u svijetu. U Petrinji nastupa zajedno s Damirom Kukuruzovićem I njegovim quartetom, s kojima je već nekoliko puta dijelio pozornicu. Damir Kukuruzović vodeći je jazz guitarist na ovim prostorima i dobitnik brojnih glazbenih priznanja te najistaknutiji hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta.