4. petrinjski dil. susreti

POU Hrvatski dom Petrinja i FA „Petrinjčica“ nastavljaju tradiciju te i ove godine u petak 8. studenog 2019. s početkom u 19 ʰ organiziraju 4. petrinjske diletantske susrete.

Riječ je o glumcima amaterima koji se kazališnom umjetnošću bave jer im pruža iznimno zadovoljstvo i zabavu. Ovi iznimno angažirani pojedinci daju sve od sebe da sačuvaju narodno blago, ono što je iskonski u nama te kroz ovu vrstu umjetnosti to prenose dalje na nas gledatelje. Uglavnom u svom radu obrađuju domaće teme iz svakodnevnog života prikazane na šaljiv način.

Na 4. petrinjskim diletantskim susretima nastupati će:

  1. Udruga Đeram Dragotinci nastupa sa predstavom „E kad prođe infrastruktura“
  2. Udruga osoba s invaliditetom Sisačko – moslavačke županije nastupa sa predstavom „Naš veseli vrt“ koja je rezultat radionica koje su se odvijale u okviru programa Mala uloga – velika promjena. Navedeni program je sastavni dio projekta Kultura svima koji je sufinancirala EU iz Europskog socijalnog fonda, a nositelj projekta je POU Hrvatski dom Petrinja.
  3. Kulturno-umjetnička udruga „Seljačka sloga“ Graberje – aktivno rade na tome da sačuvaju svoje običaje, nošnju pjesme i plesove koje su naslijedili od svojih baka i djedova, njeguju svoju dugu tradiciju i prenose je na mlađe naraštaje; nastupaju s igrokazom pod nazivom "Večernja škola".
  4. Udruga umirovljenika grada Velike Gorice podružnica Pleso – udruga u svom radu svojim članovima nastoji pružiti sadržaje koji će im svakodnevni život učiniti ispunjenim, te promovira aktivno starenje, a pod tim se prvenstveno misli na sudjelovanje u društvenim, kulturnim i drugim aktivnostima zajednice u kojoj živi starija osoba

Pozivamo vas da u petak u što većem broju dođete u Veliku dvoranu POU Hrvatski dom Petrinja te podržite glumce amatere koji će vam zasigurno uljepšati dan.